Menu Zavřeno

EXPEDICE PRIMA aneb 3 – denní putování kolem Střely

Kam jet na první výlet? Co chceme vidět a prožít?

Tyto otázky si položili primáni gymnázia, když během školního roku připravovali svůj třídní výlet.

Po cestě vlakem do Žihle nás dovedla žlutá turistická značka na Bábu, Dědka a Viklany, tam jsme hráli první hru v lese a rozdělili jsme se na 3 skupiny.  Přes Poustky jsme po červené značce dorazili do Rabštejna a utábořili jsme se u řeky. Postavení stanů byl pro někoho náročnější, ale zábavný úkol a odměnou bylo koupání v řece.

Druhý den jsme si prohlédli zajímavosti Rabštejna a červená značka nás dovedla kolem řeky do Bohuslavi.  Cesta ve vedru byla náročná, členitá, ale zvládli jsme ji, a čekala nás odměna. Byli jsme pozváni na prohlídku koní manželů Váňových. A viděli jsme koně šampiony, vítěze loňské Velké pardubické, vítěze italských dostihů, pravidelné vítěze českých i zahraničních závodů. Chtěli bychom tak poděkovat manželům Váňovým za vstřícnost a milé setkání. Příprava obědu (špagety se sýrem), byla také zážitkem, protože většina z nás vařila na kotlíku a vařiči poprvé.  Zbývající kilometry do Chyše jsme zvládli po osvěžení ve Střele rychle. Další noc jsme tábořili u školy v Chyši a mnozí spali poprvé pod širákem. Velké poděkování patří paní ředitelce ZŠ Chyše za vstřícnost a ochotu.

Po vydatné snídani, kterou jsme si sami připravili, jsme vyrazili na prohlídku chyšského zámku a v zámeckém parku jsme potom zakončili plnění našich průběžných úkolů, které nám připravily skautky, které nás provázely. Další poděkování patří této organizaci, protože v rámci projektu Skauting pro školy, se náš výlet uskutečnil.

Primáni si vybrali pěší putování kolem Střely a zážitků mají mnoho –  stavění stanů,  aření v kotlíku,

hry, koupání, kamarádství, zálesácké dovednosti, krásnou přírodu…..

 Mgr. Jaroslava Domabylová

Není vybrán žádný galerie nebo galerie byla smazána